Dromen volgen

Ik kijk veel YouTube filmpjes over persoonlijke ontwikkelingen en probeer dat dan in lijn te brengen met mijn kennis. De filmpjes gaan afwisselend over the law of attraction, de juiste mind set of hoe je effectiever in het leven kunt staan. Inmiddels heb ik wel een beeld van wat men ziet als persoonlijke groei, maar ik heb mijn twijfels over de haalbaarheid en werkzame mechanismen achter de verschillende theorie├źn.

The law of attraction bijvoorbeeld, het klinkt oprecht goed. Alles wat je kunt bedenken kun je realiseren of manifesteren. Het klinkt alsof je er weinig werk voor hoeft te doen. Het bedenken en er in geloven zou moeten werken, ik weet het, ik chargeer voor het effect. Echter om grote doelen te kunnen bereiken zijn er meer stappen nodig dan alleen het eindpunt voor ogen hebben.

Met the law of attraction wordt eigenlijk niet meer bedoelt dan beginnen met het eindpunt voor ogen, zoals Covey het in zijn boek benoemd of de meer wetenschappelijke term als backwards mapping. Het gaat om een einddoel wat gerealiseerd wordt. Een doel kan alleen worden gerealiseerd wanneer de bedenker er van vol vertrouwen is en met volle inzet zich er mee bezig houdt.

Door het zien van alle filmpjes en het lezen van veel wetenschappelijke artikelen over doelen behalen, ben ik tot de conclusie gekomen dat het realiseren van doelen voortkomt uit het ervaren van eigenaarschap voor de doelen en voor het eigen leven. Wat voelt als een open deur intrappen blijkt vaak een serieus probleem, waarbij mensen zich onvoldoende bewust zijn van hun eigen invloed op het behalen van hun doelen.

Ik denk dat het belangrijkste is dat mensen gaan geloven in hun eigen kunnen. Dat doelen worden gesteld die passen bij de persoon zelf en niet zo zeer bij diens sociale omgeving. En dat er mensen opstaan die een helpende hand reiken om zo te helpen om doelen te realiseren. Alles ter ondersteuning van die juiste mindset.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *